13/5/09

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ GOAL 13/5/2009



2 σχόλια:

coachchrispap είπε...

Δεν έχω καταλάβει ακόμα προς τι η παρεξήγηση. Νομίζω ότι όλοι θα συμφωνήσουμε σε μερικά πράγματα. Και εξηγούμαι:

Ο Κουτσούπης έχει σίγουρα δίκιο να θέλει σε όλες τις κατηγορίες πρωταθλημάτων αλλά πολύ περισσότερο σε αυτή των μίνι να υπάρχει ένα καλό κλίμα, ένα fair play και μια αθλητική ατμόσφαιρα μέσα στην οποία τα μικρά παιδιά θα μπορούν να παίξουν πρωτίστως, να διασκεδάσουν και να μείνουν αθλητές του χαντμπολ.

Αν κάποιοι γονείς του Δούκα υπερέβαλαν στην υποστήριξη της ομάδας τους, και φτάσαν σε φανατισμό, νομίζω ότι αυτή η συμπεριφορά τους δεν είναι αποδεκτή ούτε από το σύλλογο του Δούκα που πρώτα απ’ όλα είναι σύλλογος εκπαιδευτικού ιδρύματος που διδάσκει αγωγή, αλλά ούτε και από τους υπόλοιπους γονείς των αθλητών. Για το σκοπό αυτό θα γίνει και συγκέντρωση όλων των γονέων άμεσα και θα συζητηθεί αυτό το θέμα.

Από την άλλη οι γονείς του Δούκα μπορεί να έχουν πειραχθεί στο ότι το θέμα δεν είχε τόση μεγάλη διάσταση, καθώς περιορίστηκε σε κάποιες λεκτικές διαμαρτυρίες προς τον διαιτητή του ημιτελικού από 2-3 άτομα - που δεν γίνεται αυτό; - (παρότι δεν συμφωνώ να γίνεται ούτε και αυτό!). Έτσι κατά μιά άποψη μπορεί να αισθάνονται αδικημένοι, γιατί αμυδρά υποφαίνεται ότι η ομάδα των παιδιών τους δεν νίκησε με την αξία της, αλλά με την πίεση που ασκήθηκε στον διαιτητή και αυτό το θεωρούν άδικο.

Όσο για τα οργανωτικά θέματα, πράγματι υπήρχε ένα σχετικό πρόβλημα, αλλά και πάλι το όλο θέμα δεν είναι τόσο σοβαρό για να ασχοληθούμε περισσότερο μαζί του. Και άλλες φορές έχει αργήσει αγώνας να ξεκινήσει, και άλλες φορές δεν υπήρχαν νερά, απλά να κοιτάξουμε η επόμενη διοργάνωση να μην έχει αυτές τις δυσλειτουργίες.

Δεν νομίζω ότι πρέπει να υπάρχουν διαφορές μεταξύ μας. Όλοι έχουμε ένα κοινό σκοπό. Την καλυτέρευση του χάντμπολ, και οι γονείς θέλουν ένα άθλημα υγιές και όχι χουλιγκανίστικο, για να διασκεδάζουν και να διαπαιδαγωγούνται καλύτερα τα παιδιά τους, και οι άνθρωποι της ΕΣΧΑ βάζουν αφιλοκερδώς χρόνο από τη ζωή τους για να παίζουν τα παιδιά άλλων, απλά και μόνο γιατί έχουν κάποιο συναισθηματικό δέσιμο με το άθλημα. Το θέμα είναι να συνενοούμαστε καλύτερα μεταξύ μας, να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, και να βελτιώσουμε τις συνθήκες πρωταθλήματος για να βγάλουμε περισσότερα παιδιά στο χάντμπολ. Είναι θέμα επιβίωσης του αθλήματός μας.

Τα παραπάνω τα γράφω γιατί έτσι πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργούμε στο χώρο μας.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι γονιος ενος απο τους αθλητες της ομαδος χαντμπωλλ μινι του ΔΟΥΚΑ.Ειμαι υπερηφανος που το παιδι μου ασχολειται με τον αθλητισμο και συγκεκριμενα με ενα ελαχιστα γνωστο στην Ελλαδα αθλημα.Ειμαι υπερηφανος που ειμαι φιλος με αλλους 50 γονεις και συγγενεις αθλητων που μας εχει ενωσει η αγαπη των παιδιων μας στο χαντμπωλλ και ειμαστε μαζι τους καθε Σ/Κ στους αγωνες, μαζι περισυ στο Κιλκις στο Πανελληνιο,μαζι στις προπονησεις και τις προσπαθειες τις ομαδος.Ειμαι υπερηφανος για το καταπληκτικο κλιμα που καλλιεργειται στην ομαδα απο τον προπονητη, τους υπευθυνους του σχολειου τους μικρους αθλητες και τους εκπληκτικους γονεις στους οποιους οφειλεται η μεγαλη συσπειρωση των παιδιων γυρω απο το συλλογο.
Νοιωθω ασφαλεια που το παιδι μου μεγαλωνει σε ενα τετοιο περιβαλλον.
Ειμαι υπερηφανος που στην ομαδα μινι χαντμπωλλ του ΔΟΥΚΑ συνωστιζονται 25 παιδια τη στιγμη που ολη η Ελλαδα ασχολειται με το ποδοσφαιρο και το μπασκετ...

Παρατηρησα στα σχολια μια επιθεση, αηθη μερικες φορες, που γινεται στον Μπραουδακη.Δεν μπορουμε να αντεξουμε παιδια οτι βγαινει καποιος και λεει τα πραγματα με το ονομα τους? Πειραξε οτι βγηκε και τα εγραψε ακριβως οπως εγιναν χωρις καμια συμβιβαστικη προσπαθεια ωστε να ευχαριστησει ολες τις πλευρες? Το ζητημα ειναι οτι τα εγραψε, η οτι εγιναν ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ? Ενοχλησαν αυτα που εγραψε και οχι αν αυτα που εγραψε, ΕΓΙΝΑΝ??(και επεσαν στην αντιληψη πολλων?...)
Γιατι σας φαινεται περιεργο που ασχολειται με εναν αγωνα χαντμπωλλ και μαλιστα μινι? Δεν ειναι σοβαρωτατη υποθεση τα αθλητικα φυντανακια μας και το περιβαλλον μεσα στο οποιο εξελισσονται?
Ποιο σοβαροι ειναι οι ποδοσφαιρικοι σκοτωμοι?

Σαν γονιος,μεταξυ των αλλων, προσπαθω να διαπαιδαγωγησω το παιδι μου στις αρχες της Δικαιοσυνης.Δυστυχως ομως καποιοι εχουν αποφασισει αλλιως.
Και αναφερομαι στην διαιτησια του τελικου οι διαιτητες του οποιου ποδοσφαιροποιοντας εναν αγωνα μινι, με προκλητικο και καταφανερα ΑΔΙΚΟ τροπο εφαρμοσαν τους κανονες του αθληματος με κριτηριο την υποστηριξη του ενος(η σωστοτερα την αντιπαθεια απεναντι στον εναν απο τους δυο...).Ξεχασαν οτι σε αυτες τις ηλικιες πρεπει να διαπαιδαγωγουν και να διδασκουν τα μικρα παιδια που αγωνιζονται οτι ολοι ειναι ισοι απεναντι στους κανονισμους του αθληματος ειτε ειναι σωματειο καποιας γειτονιας ειτε ειναι σωματειο καποιου ιδιωτικου σχολειου.Κανενας δεν δικαιουται ευνοια.
Τοσο οι "νικητες" οσο και οι "ηττημενοι" πρεπει να τυγχανουν την ιδιας ακριβως αντιμετωπισης.Αυτο λεγεται ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και αυτο ειναι το εργο ενος διαιτητη αθληματος μικρων ηλικιων.
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Για να διαπαιδαγωγησουμε μια νεα γενια αντι-χουλιγκανς που να αγαπα τον αθλητισμο και οχι τον παραγοντισμο και τον φανατισμο πρεπει τους μαθετε εσεις οι κριτες των προσπαθειων τους οτι δεν παει χαμενος ο κοπος τους και οι προπονησεις τους ολη τη χρονια επειδη εσεις ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ...
Και δημιουργειτε στα παιδια ενα "ΓΙΑΤΙ" που στο λεωφορειο της επιστροφης μετα τον αγωνα εκφραζοταν με ερωτησεις απο τα παιδια μας (που παρα τη νικη τους) ηθελαν να μαθουν...
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΤΟ TI NA TOYΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ Κε ΔΙΑΙΤΗΤΑ ??

(ισχυρο μαθημα εδωσαν τα ιδια τα παιδια και των δυο ομαδων που στο τελος του αγωνα χωρις καμια αντιπαλοτητα εδωσαν τα χερια και αγκαλιαστηκαν...)